Client
AZ Sint-Lucas Gent
Project
Huisstijl

2020

De vraag

Een nieuwe start

In het fusieziekenhuis AZ Sint-Lucas vonden de laatste jaren veel logistieke veranderingen plaats. Zo werd de campus op de Tichelrij deze zomer overgeplaatst naar een nieuwbouw op de hoofdcampus en hoopt men tegen begin volgend jaar de nieuwe huisartsenwachtpost te openen. Dit momentum werd aangegrepen om de ietwat verouderde huisstijl te vernieuwen en zo een nieuwe start te maken.

In de nieuwe huisstijl maakt het groene monotone logo plaats voor een warm en vriendelijk beeld in donkergeel, oranje, rood en blauwgrijs. De ronde vormen symboliseren het warme en het geborgene. Dit is een duidelijke verwijzing naar de patiëntvriendelijke reputatie van het ziekenhuis. De bolvormen lopen daarenboven uit op een punt wat staat voor accuraatheid, scherpte en deskundigheid. Tussen de bollen kan je ook een uitgespaarde L-vorm zien, een subtiele verwijzing naar de naam Lucas en maakt het geheel helder en transparant.

Het lettertype van het woordbeeld balanceert tussen technisch/zakelijk en zacht/vriendelijk. Kleur en letterdikte worden gebruikt om nuances en hiërarchie te definiëren.

In eerste instantie werd een volledig nieuwe website gebouwd. De verdere implementatie is iets voor de komende maanden.